V Prešove Brazílčan Marianno,po vážení do hráčskej kasy zopár drobných

05.01.2009 Prešov

Prešov 5. januára (TASR) - Dvadsaťšesť hráčov sa v pondelok hlásilo trénerovi Tatrana Prešov Romanovi Pivarníkovi v prvý deň zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Corgoň ligy 2008/2009.
K tímu sa pripojili kmeňový hráč Artmedie Petržalka a odchovanec brazílskeho Corinthiansu Jonathan Bernardo Marianno, z hosťovania v Humennom stiahlo klubové vedenie odchovancov Pavla Cicmana a z hosťovania v Prievidzi Jozefa Čertíka.
Smerom von sa v Prešove neudiali žiadne zmeny. "Náš káder žiadny masívny pohyb nečaká. Tréneri sa vyjadrili v tom zmysle, že chcú pracovať s chlapcami, ktorí na jeseň nesklamali, " povedal TASR športový riaditeľ siedmeho mužstva tabuľky Erik Bogdanovský a dodal: "Veríme, že nám budú k dispozícii už aj tí hráči, ktorých na jeseň trápili zranenia, či už ide o Kobylíka, Poliačeka či Marka Penksu. Veríme, že sa presadia do kádra a budú odvádzať dobré výkony. " Mužstvu tréneri v prvý deň naordinovali ľahší tréning, hráči po intenzívnej rozvičke absolvovali herný tréning. Ešte pred ním absolvovali tradičné váženie, po ktorom do hráčskej pokladne pribudne zopár eur. "Peňiažky do pokladne pribudnú, ale nešlo o nič hrozné, netreba preto menovať žiadnych hriešnikov, " uzavrel Bogdanovský.
Prešovčania už 10. januára odchádzajú na kondičné sústredenie do Vysokých Tatier, prechodným domovom sa im do 15. januára stane hotel Palace. Hernú prípravu majú naplánovanú do Turecka od 31. januára do 14. februára, už teraz poznajú z piatich naplánovaných súperov mená troch. Mužstvo sa stretne s Levski Sofia, Konstancou a Poloniou Bytom. Generálku na slovenskú ligu absolvuje Tatran 21. februára proti Interu Bratislava.

začiatok zimnej prípravy: 5. januára
kondičná príprava: sústredenie v Starom Smokovci (10. -15. januára)
herná príprava: sústredenie v Turecku (31. januára-14. februára)

prípravné zápasy:
10. januára: Prešov - HFC Humenné
13. januára: Liptovský Mikuláš - Prešov
20. januára: Prešov – Giraltovce
24. januára: Prešov – Rimavská Sobota
21. februára: generálka Prešov - Inter Bratislava
 

Vyberte región

mark